"Zuzia, jest przecena jabłek w <<sklepie>>" - powiedziała do mnie "Buka" - czyli o musie jabłkowym w kwietniu ...
składniki:
- 1,5 kg jabłek;
- 1 cytryna (mała lub 0,5 dużej);
- 1/2 szklanka wody;
Jabłka obieramy, dzielimy na ćwiartki, wyciągamy gniazda nasienne i obficie skrapiamy cytryną. Do garnka z grubym dnem wlewamy wodę, wkładamy owoce i całość gotujemy na tzw. "papkę" (nie ma potrzeby miksowania musu blenderem). U mnie to trwało ok 60 min.
Gorący mus wkładamy do słoiczków i wekujemy.
a jakie cudowne słoiczki ;)
OdpowiedzUsuńco to za czcionka? czy można ją gdzieś pobrać? Bardzo proszę o odpowiedź, bo się zakochałam w niej... a mus pierwsza klasa ci wyszedł! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńtą czcionkę pobrałam ze strony http://www.dafont.com/ (chyba brain flower)
Usuń