Przepis na te ciasteczka oraz na lukier znajdziecie oczywiście na moim blogu: CIASTECZKA MAŚLANE. Tym razem jednak zamiast dodawać do lukru aromatu migdałowego dodałam troszkę soku z cytryny.
Sposób lukrowania:
1. obrysuj kontury wszystkich ciasteczek żółtym lukrem;
2. kiedy lukier wyschnie, wypełnij także żółtym kolorem środek ciasteczek;
3. jeżeli chcesz mieć wystające kropki (jak ja) to zaczekaj aż ciasteczka wyschną, natomiast, jeżeli chcesz aby twoje groszki były płaskie, to wyciskaj biały lukier na jeszcze nie zaschnięty lukier;
Warto jest poćwiczyć sobie lukrowanie - ja znalazłam fantastyczny szablon do ćwiczeń na stronie: KAREN'S COOKING
Link do pobrania szablonu: KAREN'S PRACTICE SHEET* Listkowiec Cytrynek (Gonepteryx rhamni)



Śliczne te motylki! A ja znowu bez śniadania...
OdpowiedzUsuńtak w sumie to było moje śniadanie :)
UsuńŚliczne !!!
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
UsuńAle pięknisie!
OdpowiedzUsuńSlodkie cuda :-)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję
UsuńPiękne!!!!!!
OdpowiedzUsuńDziękuję. Dzisiaj wykorzystałam twój pomysł na łopatkę grzebiąc się w kwiatkach na balkonie :)
Usuńcuda, cudne cudeńka, aż mi zaparło dech!
OdpowiedzUsuńpiękne, wiosenne motylki.
ślicznie dziękuję :)
Usuńswietne na prezent!
OdpowiedzUsuńZgadza się, ja bardzo lubię obdarowywać najbliższych łakociami :)
Usuń